tisdag 15 februari 2011

Vi hälsar ny personal välkommen

Sedan höstterminens slut har vi haft en del förändringar i personalgruppen på skolan. Dels har vi två lärare som under vårterminen är föräldralediga dels har vi två lärare som har valt att gå vidare till nya utmaningar.

De föräldralediga är Eric och Carina. Eric arbetade halvtid i höstas och var då mentor i 7A och hade SO i både 7A och 7B. Nu har Fredrik N, mentor i 7B, tagit över SO-undervisningen i båda klasserna. Fredrik känner klasserna väl sedan tidigare eftersom han under hösten var deras lärare i svenska. Svenskan i samma klasser kommer att övertas av Ajantha. Ajantha är en mycket omtyckt lärare som arbetat länge på skolan, men som är tjänstledig för studier under det här läsåret. Som tur är har Ajanthas studier gått att kombinera med undervisningen i sjuorna och tanken är att hon ska följa klasserna vidare till åttan när hon kommer tillbaka från sina studier.
Carinas tjänst har vi haft en del problem med att tillsätta, men äntligen har vi hittat en stadig och hållbar lösning. Efter sportlovet kommer Victoria att börja hos oss och kommer förutom att vara mentor i 7D även undervisa i svenska i samma klass samt ha tid i Studion efter Carina.

En lärare som valt att lämna skolan är Lisa, lärare i franska och mentor i 7A. Lisa kommer att fortsätta sin lärargärning i Botkyrka och i hennes ställe har Karolina kommit. Karolina är alltså vår fransklärare, mentor i 7A och har, även hon, undervisning i Studion.

Den andra läraren som slutar hos oss är Laurent, vår lärare i trä- och metallslöjd. Hans efterträdare blir David, som idag arbetar på Maltesholmsskolan, men som har sökt sig till oss för att få undervisa äldre elever. David har förstås uppsägningstid på sin tidigare skola och vi kommer att behöva vikarie under en övergångstid, men vi ser mycket fram emot att David ska komma. David blir också en av mentorerna i 7D.

Vi kommer också att få ny skolsköterska och ny skolkurator. Vår nya skolsköterska heter Helen och trots att hon arbetar deltid kommer hon att kunna vara här flera dagar i veckan, vilket är mycket bra för eleverna.
Tjänsten som skolkurator håller vi precis på att tillsätta och vi återkommer när vi kan presentera denna person.

Bibliotekstjänsten är tråkigt nog fortfarande vakant. Vi har kontakt med utbildningsförvaltningen för att få möjlighet att hitta en ny person till vårt bibliotek och hoppas att det inte ska dröja för länge. Tills vi har någon på tjänsten används biblioteket av lärare som går dit med sina klasser.

Detta blev en lång informationspunkt, men viktig för att ni ska veta hur personalsituationen ser ut. När det gäller kortare frånvaro och sjukfrånvaro hos personalen har vi principen att ersätta alla med vikarie från första dagen. Därför har vi en del vikarier inne på kortare uppdrag. Eftersom vi är en arbetsplats med många anställda så blir det periodvis flera sjuka samtidigt.

Slutligen vill vi från skolans ledning skicka med de som lämnar oss ett stort lycka till och samtidigt hälsa de nya krafterna varmt välkomna till oss!