torsdag 21 oktober 2010

Utvecklingssamtal i höstrusket

Nu har snart halva terminen gått och det känns verkligen att hösten har kommit. Kallt och ruggigt, men ännu har vi vackra färger i naturen!

Nu är det dags för oss att bjuda in till höstens utvecklingssamtal. Samtalen är en viktig del i vår verksamhet där vi planerar elevernas fortsatta studier gemensamt i trepartssamtal: elev, förälder och lärare. Samtalen ska innehålla två delar: dels en tillbakablick på det arbete som skett hittills och dels en framåtblick hur arbetet ska utvecklas för att eleverna ska kunna nå så långt som möjligt i sina studier. Vi talar om summativ bedömning (bakåtblickande) och formativ bedömning (framåtsyftande).
Vid samtalet skrivs sedan en individuell utvecklingsplan för varje elev där man kommer överens om vilka egna mål eleven ska arbeta mot. För elever som riskerar att inte nå målen i något eller några ämnen ska ett åtgärdsprogram upprättas där man planerar gemensamt för att eleven ska få det stöd som kan behövas.

Utvecklingssamtalen brukar vara väldigt positiva och i år har vi valt att lägga alla samtal på två heldagar så att alla lärare kan ha så färsk information som möjligt och ett stort fokus på att genomföra samtalen koncentrerat. Ett sätt att ytterligare förbättra samtalens kvalitet, tror vi. Eleverna få under tiden förbereda sig för det kommande projektet som i år handlar om Nobel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar