fredag 24 februari 2012

Trevligt sportlov!


Visst är ljuset fantastiskt? För två månader sedan var vi inne i årets mörkaste period och redan nu i februari skiner solen på morgonen då skolan börjar. Nu håller vi alla tummarna för att vädret ska bli kanonbra under nästa veckas efterlängtade sportlov.

Nedan hittar du det sportlovsprogram som stadsdelarna Hässelby/Vällingby respektive Spånga/Tensta erbjuder barn och ungdomar under vecka 9.

Ha en underbart skönt, härligt och upplevelserikt lov!


torsdag 23 februari 2012

Nationella prov hela våren

De två främsta anledningarna till att vi har nationella prov är att de ska bidra till en likvärdig och rättvis bedömning och betygssättning samt att vi ska kunna analysera hur väl våra elever når målen i förhållande till staden och riket.

I dagsläget är det i år 3, 6 och 9 som nationella prov genomförs och i respektive ämne finns ett antal delprov för att mäta elevens förmågor inom olika områden. De av Skolverket fastställda provdatumen hittar ni i respektive klass kalender på enhetsbloggen, men det ser i stora drag ut så här:

År 6: Svenska (februari), matematik (mars) och engelska (maj)
År 9: Svenska (februari), naturvetenskap (mars), engelska (april) och matematik (maj)

Varje skola tilldelas ett naturvetenskapligt ämne varje år som prov ska genomföras i och 2012 är det biologi som är Vinstagårdsskolans no-ämne.

För att trygga en likvärdig bedömning i spanska, har våra tre spansklärare också beslutat att genomföra en form av frivilliga nationella prov i språket.

Elever i år 8 kommer under våren att genomföra en Stockholmsdiagnos i matematik som inte ska förväxlas med ett nationellt prov. Staden gör särskilda satsningar i matte och vill här kunna mäta utvecklingen över tid samtidigt som diagnoserna ska vara ett stöd för den formativa bedömning (syftar till att eleven ska få ökad förståelse för kvaliteter i lärandet och den egna kunskapsnivån och för att läraren också ska kunna anpassa/formera undervisningen så att den bättre möter elevernas inlärningsbehov.)  

torsdag 16 februari 2012

Lyckad vinterfriluftsdagen

Träslöjdsmagistern och vaktis i backen med eleverna.
Nöjda och glada kom elever och lärare tillbaka till skolan igår efter en lyckad friluftsdag. Ett stort gäng tillbringade tisdagen i Rommes skidbackar, medan andra spelade bordtennis, badminton, volleyboll, fotboll, dansade zumba, badade, bowlade, promenerade och åkte skridskor.

Rapporter från de olika aktiviteterna talar om skötsamma, trevliga Vinstagårdselever som är fina ambassadörer för sin skola. Tack alla för väl genomförd friluftsdag och ett särskilt beröm riktat till idrottslärarna Ingeli och Claes som styrt upp allt på föredömligt vis.

Grundsärskolans elever hade också friluftsdag och befann sig mestadels utomhus i det fina vintervädret för att ägna sig åt aktiviteter av olika slag.

fredag 10 februari 2012

Vuxenvandra ihop med andra

Du känner väl till att du som förälder kan bidra till en tryggare fritid för ditt och andras barn på fredagskvällarna?


Så kallad utsättning sker på fem fritidsgårdar i stadsdelen varje fredagskväll kl 19.15 och 22.00 (se bifogat infoblad). Där får föräldrar eller vuxenvandrare skriva upp sig i en loggbok innan man får information av fritidsledare eller fältassistent om det aktuella läget samt var man med fördel kan vandra. Man får en telefonlista och självklart en värmande kopp kaffe.

Många nyktra vuxna ute om kvällarna, innebär givetvis ett tryggare område för såväl yngre som äldre.