onsdag 25 augusti 2010

Gymnasiekurs i matematik A för elever på grundskolan

Flera grundskolor erbjuder sina elever i nian att läsa kurser på gymnasiet om de har nått målen för grundskolan. Målen för grundskolan är väl definierade i kursplaner och betygskriterier. Vissa elever i grundskolan är så duktiga att de, redan innan de slutat grundskolan, har nått högsta betyg i ett eller flera ämnen. Då erbjuder vissa grundskolor eleverna att under sin grundskoletid läsa gymnasiekurser. Det betyder att eleverna, när de kommer till gymnasiet, redan har klarat av en kurs och att de antingen kan gå vidare i ämnet, eller lägga tid på andra ämnen.

På Vinstagårdsskolan har vi under förra läsåret haft ett samarbete med Tensta gymnasium och vi har haft ca 8 elever i nian som åkt till Tensta en gång i veckan för att läsa gymnasiematte. Det har varit både spännande och utmanande för eleverna att smaka på gymnasiestudier ett år i förväg. För alla våra elever gick studierna bra – de fick alla MVG i matematik A.

Vi erbjuder eleverna i nian samma sak i år och om du som elev eller förälder är intresserad – ta kontakt med din mattelärare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar