torsdag 4 augusti 2011

Nya sjuor hösten 2011

Inför nästa läsår får vi ett stort antal nya elever till sjuan och vi har organiserat med fyra klasser. Även om vi i våras lagt ner mycket arbete på att få bra överlämningar från skolorna därifrån eleverna kommer, så visar det sig ofta att en hel del kan utelämnas. Vår strävan är alltid att få så väl fungerande och jämna klasser som möjligt. Det handlar bland annat om att skapa förutsättningar för en god arbetsmiljö, att man ska ha bra kamrater kring sig samt att lärarna ska ha ungefär lika stora pedagogiska utmaningar i alla klasser.

Rent konkret innebär detta att vi innan sommaren inte kommer att dela in vare sig nya eller nuvarande elever som ska börja i år sju i några klasser. Istället kommer alla elever i år 7 ha lektioner och aktiviteter i olika konstellationer under den första skolveckan i augusti. Därefter skapar lärarna, utifrån det man sett och lärt sig om eleverna under veckan, klasser som man tror ska fungera. I detta arbete ingår även skolans elevhälsoteam, skolledning samt att vi tar hänsyn till det avlämnande pedagoger tagit upp med oss.

Vi ska absolut göra vårt allra bästa för att ingen ska hamna fel och då innefattar det även att man ska känna att man har med sig en eller flera kamrater i den nya klassen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar