tisdag 29 november 2011

Snygga skoltröjor mm

Nu kan man beställa snygga skoltröjor (samt luvjackor och byxor) av olika modeller och i olika färger. Den som är intresserad säger till vår fritidsledare Per för att få personlig inloggning till webbutiken. Där kan man som vårdnadshavare sedan beställa de produkter man önskar.

Vill man titta på exempelplagg eller pröva olika storlekar kan man göra detta hos Per.
OBS Sista beställningsdag är 9 december!

Välj oss - Informationsmaterial november


När niorna varje vår lämnar oss är det så klart med lite sorg i hjärtat för oss, samtidigt som det är härligt att se hur eleverna då tar nästa steg ut mot vuxenlivet. Vid det laget har många växt ur grundskolan och längtar efter gymnasiets utmaningar.

För oss är det då också viktigt med påfyllnad av nya elever i år 6 och 7. I år skickar vi under tre vintermånader ut information till elever och deras vårdnadshavare i området samt bjuder in till olika informationstillfällen.

Novembers utskick kan du läsa och ta del av här:



måndag 28 november 2011

Personalpresentation: Therese - specialpedagog & bitr rektor

Therese är sedan augusti ny på skolan och har delad tjänst där 50% är specialpedagog på grundskolan och 50% är biträdande rektor på vår grundsärskola:

Hej!

Mitt namn är Therese Hemmälin och jag är specialpedagog i grunden och också ny skolledare på Vinstagårdsskolan. Jag har ansvar för Vinstagårdsskolans grundsärskola. I grundsärskolan går just nu 19 elever. Grundsärskolan läser enligt LGRS11 och kursplanen omfattar fem ämnesområden; kommunikation, motorik, verklighetsuppfattning, vardagsaktiviteter och estetisk verksamhet. Grundsärskolan är obligatorisk liksom grundskolan. Till höstterminen 2011 flyttade Nockebyhovs särskola in hos oss i Vinstagårdsskolan. Detta fick till följd att Vinstagårdsskolans grundsärskola växte och eleverna i grundsärskolan är nu fördelade på två plan i skolan. På nedre plan är lokalerna specialanpassade för elever med flerfunktionshinder och på övre plan är grundsärskolan placerad i den ”gamla studion”.

Flera av eleverna i grundsärskolan är under vissa delar av sin skoldag integrerade med grundskolan, ett exempel är att vi ses varje dag i matsalen! Flera av våra elever gillar också att ta sin rast ute i skolans gemensamma utrymmen! Många gillar att spela pingis, utmana oss gärna för en match!

Jag arbetar också som övergripande specialpedagog riktad mot grundskolan. Jag handleder arbetslag, enskilda lärare, sitter med i skolans elevhälsoteam och vid behov håller jag i externa kontakter såsom vid psykolog- och logopedutredningar, BUP och socialtjänst. Jag är i vissa fall även med vid utvecklingssamtal och vid utarbetande av IUP och åtgärdsprogram.

Vi ses!
Therese

söndag 27 november 2011

Nu finns vi på Facebook



Det är på Facebook det händer, får man hela tiden höra och då ska väl givetvis även Vinstagårdsskolan finnas där!

Logga in och följ oss. Det kommer hända saker på sidan minst några gånger i veckan och för att få lite snurr på det hela hoppas jag att många är med och interagerar och bidrar.

Här kommer en liten utmaning:
När 500 personer ”gillar” oss på Facebook så ordnar vi en överraskning för skolans elever.
Hur snabbt kommer det att gå?

Där ser du också inbjudan till vårt Öppna hus – skriv gärna om du kommer.
Adress: www.facebook.com/vinstagardsskolan


lördag 26 november 2011

Föräldrar sökes!


Härom kvällen satt jag på månadsmöte med Vinstagårdsskolans Föräldraförening och det har numera blivit en tradition att föreningen bokstavligen bullar upp under våra Öppna hus. Nu närmast gäller det den 8:e december.

Föreningen behöver dock hjälp av andra föräldrar med barn på skolan och det du skulle kunna ställa upp med är t.ex. att:

- Baka och ta med till caféet
- Under en period av kvällen stå i caféet för att sälja fika
- Under en period av kvällen stå i garderoben

Kvällens intäkter går oavkortat tillbaka till eleverna på skolan och i regel till sådant som sätter lite extra guldkant på skolvardagen.

Kan du tänka dig att på något vis ställa upp tar du enklast kontakt med Föräldraföreningen via deras e-post: ffvinstagardsskolan@hotmail.com

fredag 25 november 2011

Öppet hus 8:e december


Nu väntar två spännande projektveckor för skolans alla elever. Det kommer vara tre parallella projekt där varje våningsplan har en egen projektrubrik. Under kommande veckor får vi säkert tillfälle att återkomma med rapporter om hur det går.

Det ingen får missa är att det på kvällen den 8:e december är stort Öppet hus med projektredovisningar mellan kl. 18-20. För skolans elever är det obligatorisk skoltid och vi hälsar familj och andra nära och kära varmt välkomna. Fika kommer också att serveras, så ta gärna med en slant.

Särskilt välkomna ska alla elever i år 5 och 6 i vårt närområde vara och givetvis även deras föräldrar. Genom att besöka oss på vårt Öppet hus får ni säkert en god bild av skolan och alla våra kreativa elever.

Du kommer väl?

onsdag 23 november 2011

Har väl inte missat läxhjälpen?


Ibland kan det vara svårt att få arbetsro och hjälp med läxorna där hemma. Ibland är det livliga småsyskon som stör och andra gånger är det kanske svårt med självdisciplinen då exempelvis TV och nätet lockar.

I alla klassrum finns tiderna för läxläsning anslagna, men det kan vara bra att ni även hemma känner till denna möjlighet. Vår fritidsledare Per har öppet i skolbiblioteket två gånger i veckan för de som önskar göra sina läxor i direkt anslutning till skoldagen.

Måndag 15.00 – 16.15
Tisdag 14.30 – 16.00

(Utöver detta finns även en särskild tid för omprov, torsdagar mellan 15.00 – 16.00 i Gradinsalen. Men denna blir aktuellt först efter överenskommelse med ämnesläraren.)


söndag 20 november 2011

Föräldrainlogg till Stockholms Skolwebb

”Hur blir det med föräldrainlogg till Skolwebben egentligen? ” Frågan dök upp på AE5-6:s föräldraråd i veckan och det är säkert fler som undrar.

För den som läst vår verksamhetsplan för 11/12 är det ingen nyhet att vi ska sjösätta föräldrainloggning under detta läsår. Anledningen till att detta dröjt är enkel. Under vintern kommer den hittills största förändringen av hela plattformen att genomföras och detta kommer att beröra både utseendet och flera funktioner. Jag har själv jobbat med Skolwebben i sex år, dvs redan innan den togs i bruk här i Stockholm, och jag välkomnar det nya betydligt trevligare gränssnittet och den ökade användarvänligheten.

Att lansera en webblösning för att någon månad senare introducera en delvis ny känns rätt korkat och vi har också fått rådet, av ansvariga för Skolwebben, att i detta läge avvakta lite grann. Vi hoppas kunna öppna upp för er vårdnadshavare någon gång månadsskiftet januari/februari – under förutsättning att leverantören håller sin tidsplan.

För att komma in i Skolwebben kommer du att behöva e-legitimation, men väl inne i systemet har du sedan tillgång till ditt barns frånvaro, individuella utvecklingsplaner och en del annat matnyttigt samtidigt som du enkelt kan nå ditt barns olika lärare. Just nu håller en handfull skolor i staden på att utvärdera sms-/epostnotifiering vid barnets olovliga frånvaro. Ännu en tjänst som kommer inom kort.

Vi håller er uppdaterade då det är dags att logga in!