söndag 20 november 2011

Föräldrainlogg till Stockholms Skolwebb

”Hur blir det med föräldrainlogg till Skolwebben egentligen? ” Frågan dök upp på AE5-6:s föräldraråd i veckan och det är säkert fler som undrar.

För den som läst vår verksamhetsplan för 11/12 är det ingen nyhet att vi ska sjösätta föräldrainloggning under detta läsår. Anledningen till att detta dröjt är enkel. Under vintern kommer den hittills största förändringen av hela plattformen att genomföras och detta kommer att beröra både utseendet och flera funktioner. Jag har själv jobbat med Skolwebben i sex år, dvs redan innan den togs i bruk här i Stockholm, och jag välkomnar det nya betydligt trevligare gränssnittet och den ökade användarvänligheten.

Att lansera en webblösning för att någon månad senare introducera en delvis ny känns rätt korkat och vi har också fått rådet, av ansvariga för Skolwebben, att i detta läge avvakta lite grann. Vi hoppas kunna öppna upp för er vårdnadshavare någon gång månadsskiftet januari/februari – under förutsättning att leverantören håller sin tidsplan.

För att komma in i Skolwebben kommer du att behöva e-legitimation, men väl inne i systemet har du sedan tillgång till ditt barns frånvaro, individuella utvecklingsplaner och en del annat matnyttigt samtidigt som du enkelt kan nå ditt barns olika lärare. Just nu håller en handfull skolor i staden på att utvärdera sms-/epostnotifiering vid barnets olovliga frånvaro. Ännu en tjänst som kommer inom kort.

Vi håller er uppdaterade då det är dags att logga in!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar