onsdag 19 januari 2011

Öppet hus och föräldramöten


Naturligtvis vill vi att fler elever söker till vår fina skola. Därför har vi i år också satsat på att informera elever och föräldrar med barn i år 5 och 6 på våra grannskolor ordentligt och på många olika vis.

Ca en gång i månaden skickar vi hem ett informationsbrev till vårdnadshavare med barn i år 5 och 6. Vi har även sänt ut en informationsbroschyr som berättar mer om oss.

Redan i november var vi tillsammans med elever ut till våra sex tidigareskolor i området och mötte klasserna. De yngre eleverna bubblade med frågeställningar och våra medföljande elever var fantastiskt duktiga på ge raka och ärliga svar.

Denna vecka är Vinstagårds skolledning ute på en föräldramötesturné enligt följande:
Tisdag: Nälstaskolan 17-18.30/Vinstaskolan 19-20:30
Onsdag: Björnboda/Sörgården 17-18:30
Torsdag: Loviselund 17-18:30/Maltesholm 19-20:30

Ute på respektive skola får man som förälder chans att ställa de frågor som man har inför skolvalet och om oss som alternativ.

Redan nästa vecka bjuder vi också in till Öppet hus där man som nyfiken förälder och elev kan välja mellan tisdag och onsdag för att besöka oss. Tid båda kvällarna är 18-19:30. Här kommer elever och lärare från främst AE3 och 4 att ta hand om gästerna, presentera och visa upp skolan samt besvara frågor. Med på kvällen är även elevhälsan och skolledningen.

Senast 15 februari ska man ha sökt skola inför hösten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar