måndag 24 januari 2011

Vårens projekt


Efter höstens lyckade event- och redovisningskväll är vi alla givetvis entusiastiska inför vårens stundande projekt. Vi har redan nu bestämt att projektveckorna kommer att ligga under vecka 19 och 20 i mitten av maj.

I höstas var terminens tema ”Innovation” och projektrubriken ”Nobel”. Den kompetens som extra skulle tränas och stimuleras hos eleverna var ”kreativitet”.

Vårens tema och projekt har namnet ”Här står vi!” och kompetensen vi särskilt arbetar med är ”samarbete”. Tanken med det rätt öppna projektnamnet är att lämna stor frihet till varje arbetslag och också bjuda in eleverna att kunna vara delaktiga i att påverka dess innehåll. Man kan exempelvis välja att jobba med gemenskapen i klassen eller på enheten, olika livskunskapsrelaterade frågor, arbeta om vårt närområde, dvs Vinsta, eller om olika delar av Västerort. Vart de olika lagen landar ska bli oerhört spännande att se och vi har givetvis en spännande eventkväll att se fram emot den 19/5. Planera in det datumet i din kalender redan nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar